Swinoujscie

Om området

Swinouscjie
En hamnstad med drygt 40 000 invånare på gränsen till Tyskland. Staden är byggd på tre stora öar. Färjan kommer till ön Wolin och sedan ligger de flesta hotellet på ön Uznam, dit man tar sig kostnadsfritt via en färja som går regelbundet mellan öarna. Här finns en lång och bred sandstrand, möjligheter till shopping bla på strandpromenaden och ”gränsmarknaden”, stor utbud av restauranger och barer. 14 juli 2017 öppnade  det första 5-stjärniga hotellet i Swinoujscie, Radisson Blu Resort med toppläge vid stranden.
Kolobrzeg
Polens största kurort cirka 12 mil från färjeläget.14 mil till Szezcein. Här är flest soltimmar i Polen och underbar havsluft. Kolobrzeg är en en gammal Hansastad och här finns både shopping och nöjesliv.
Miedzyzdroje
Ett charmigt semesterparadis på ön Wolin, i nordvästra Polen, 14 km öster om Swinoujscie (knappt 30 min bilväg från färjeläget).Här finns möjlighet till både strandpromenader/bad och promenader i den orörda naturen i national-parken, spela golf på Amber Baltic GC med förbokade tider (cirka 12 km från hotellet) och ”shopping” i små butiker och under högsäsong på strandpromenaden. Vill ni ”shoppa” mer finns möjlighet att ta taxi/buss till Swinoujscie centrum cirka 45 min resa och där besöka bla den populära gränsmarknaden.
Szczcecin (Stettin)
En stad ungefär lika stor som Malmö. Provinshuvudstad i nordvästra Polen. Hansastad och huvudstad i Svenska Pommern 1648 till 1720 och en gång en av Östersjöns största handelscentra. Här finns många historiska minnesmärken, som de pommerska prinsarnas slott, S:t Jacobs katedral och Chobrys kaj. Otaliga möjligheter till nöjesliv och avkoppling. Kallas den grönskande staden på grund av sina många parker, skogspartier och grönområden. Här finns också möjlighet till shopping ibland annat köpcentrat Galaxy som ligger granne med Radisson Blu.

Resväg

Färja

Från Ystad
Unity Line – Färjorna går varje dag samma tid

Från YstadFrån Swinoujscie
Ystad kl 13.30 (M/S Skania) i Swinouscjie kl 20.00Swinouscjie kl 13.00 (M/S Polonia) i Ystad kl 20.15
Ystad jk 22,55 (M/S Polonia) i Swinouscjie kl 06.30Swinouscjie kl kl 23.00 (M/S Skania) I Ystad kl 06.15*
*Ankomst nästföljande dag

 

Våra resmål

Hotel Marina, Międzyzdroje

Trevligt familjärt med skandinavisktalande personal. Känt för sitt vänliga bemötande.

Läs mer
Hotel Radisson Blu, Szczecin

Förstklassigt hotell i centrala Sczcezin med shoppincentrum, historiska minnesmärken och parker.

Läs mer
Hotel Herkules, Swinoujscie

Ett strandnära hotell i Swinouscjie.

Läs mer
Hotel Leda Spa, Kolobrzeg

Modernt hotell, anses vara en av nordvästra Polens mest ansedda spa-anläggningar, 300 m till stranden.

Läs mer