Gdynia – Sopot – Gdansk

Om området

Gdynia-Gdansk-Sopot är tre städer inom 2,5 mil och vuxit samman till ”Trojmiasto
En starkt expansiv storstadsregion med mer än 1 miljon invånare.

Gdynia (ungefär stort som Malmö)
Hit kommer Du till med färja från Karlskrona. Det är den yngsta staden, etablerades som hamnstad på 30-talet. Stranden ligger mitt i centrum med fin strandpromenad. I utkanten finns också stora shoppingcentra.
Sopot (cirka 4 000 fasta invånare)
En klassisk kurort som utvecklats till ett kul och spännande bad- och nöjesparadis. Här finns långa strandpromenader längs vita stränder, ett myllrande folkliv på caféer och restauranger och ett aktivt uteliv på klubbar, dansställen och pubar. I Sopot är det trevlig stämning och skön avslappnad jetsetkänsla dygnet runt.
Gdansk (ungefär stort som Göteborg)
Före detta Danzig har genom århundraden varit en av de rikaste och viktigaste Hansastäderna kring Östersjön. Staden har anor från 900-talet och många hus härstammar från 1500-talet. Här finns bla Europas största tegelkyrka, Maria Kyrkan, och här finns också Polens största shoppingcentra, Galeria Baltycka, med över 200 butiker.

Resa

Färja

Båtresa dagligen med Stena Line från Karlskrona till Gdynia med Stena Spirit/Stena Vision – överfartstid drygt 10 timmar
Två nyrenoverade fartyg som tar 460 bilar och 1700 passagerare. Här finns stort urval av hytter med Dux-madrasser, tre olika restauranger, nattklubb, välsorterade butiker till bra priser. På båda båtarna finns också en speciell spa-avdelning där man mot avgift kan koppla av med bastu, äventyrsduschar,relaxavdelning samt boka behandlingar. Det finns också  7 mötesrum från 6 – 60 person, som är utrustade med senaste tekniken. Är Du ”Extra-medlem” går det inte att tillgodoräkna poäng på själva resan, men om ni uppger medlemsnummer skriver jag in det på passagerarlistan så får ni poäng på allt som handlas ombord.

Flyg

Det går prisvärt flyg från Skavsta (Nyköping) till Gdansk dagligen med Wizz Air
Från Malmö Airport (Sturup) till Gdansk,mån, ons,fre,sön med Wizz Air
Från Göteborg City Airport tis, lör med Wizz Air
Det går klart att flyga från andra flygplatser med andra flygbolag också till Gdansk airport.
SAS flyger från Arlanda till Gdansk nästan dagligen till bra pris. Norwegian flyg från Köpenhamn till Gdansk.
Sök bästa pris via tex Travelpartner.se
För att få bästa flygpriser rekommenderar vi att ni själva bokar flyg så fixar vi hotell, greenfee, men hjälper naturligtvis gärna till med flygbokning om ni så önskar.

Precis som under 2018 har polska staten bestämt att affärerna i Polen har stängt vissa söndagar. 2019 kommer handel att tillåtas endast  sista  söndagen i månaden om inget ändras. Stora gallerier kan ha utökade öppettider

Våra resmål i Gdansk

Hotel Gdansk, Gdansk

Charmigt hotel i centrala Gdansk längs en av kanalerna mitt emot gamla stan. Eget ölbryggeri.

Läs mer

Våra resmål i Sopot

Sopot Marriott Resort & Spa

Modernt Spa-hotell i utkanten av Sopot.

Läs mer